tirsdag 25. september 2012

Jernbaneverket gjør hærverk på Borgen

I dag: Innbrudd og hærverk på dørene til kunstnere på Borgen foretatt av Jernbaneverket, selv om nøkler var tilgjengelig. Er dette svaret til Kulturbyråden i Oslo som i morges ble intervjuet på Østlandssendingen etter at han har bedt Jernbaneverket utsette igangsettelse av utkastelse og rivingsprosessen i påvente av den pågående politiske prosess.

Foto: Ernst Roger Aslaksen
 Politiet tar forklaring av Jernbaneverkets Trym Johansen (til høyre) og annen ansatt etter at de er blitt stilt til ansvar for å ha brutt seg inn og sparket opp dører i utleide lokaler med gyldig kontrakt til 31.12.2012 i kulturhuset Borgen i ettermiddag. Foto: Ernst Roger Aslaksen


Vi som jobber for at Borgen skal få eksistere er opprørt over Jernbaneverkets fremferd på Borgen kulturhus i dag. Jernbaneverkets ansatte har sparket inn dørene på mange av atelierene, og også vegger mellom rommene. For oss bygger denne oppførselen opp under vår oppfattelse av Jernbaneverket som arrogante og egenrådige som velger å overkjøre den politiske prosessen som nå pågår.
1 kommentar:

  1. Beklagelse og misforståelse: Jernbaneverket har beklaget både muntlig og skriftlig til Ernst Roger Aslaksen at vi på grunn av en misforståelse, gikk inn i de lokalene i Borgen som Aslaksen disponerer. Dørene som ble åpnet og skadet, vil bli satt i stand igjen og låser reparert.
    Årsaken er at mange av de tomme lokalene i Bispegata 12 er låst og Jernbaneverket har ikke fått alle nøkler. Den 26. september var det nødvendig å ha en befaring i Borgen fordi entreprenører som skal levere inn anbud på rivearbeid måtte se lokalene. Derfor måtte de låste rommene åpnes ved hjelp av en låsesmed. På grunn av en misforståelse visste ikke låsesmeden at Aslaksens rom fortsatt var utleid. Igjen: Jernbaneverket ser at dette ikke var bra og har gitt en beklagelse.

    SvarSlett